Gemeentekaarten.nl

Het Probleem

Veel gemeentes gebruiken GIS kaarten, dit zijn data intensieve kaarten die veelal intern worden gebruikt en beheert door specialisten. Ze zijn traag, bevatten te veel data punten en zijn vaak alsnog niet informatief. Het ontwikkelen van deze kaarten kost zeer veel tijd en je hebt mensen met ervaring en specialisme nodig om ze te beheren.

Wanneer je als gemeente dus snel en duidelijk iets wil communiceren via kaarten dan is dit vaak onmogelijk. Hierdoor zijn deze GIS kaarten vaak verstopt op gemeente websites of zijn helemaal niet te vinden.

Daarnaast zijn een hoop gemeentelijke websites vaak onoverzichtelijk door een overvloed aan links en doorklikken waardoor het onnodig veel tijd kost om informatie te vinden en dus antwoord op je vraag je krijgen. Gemiddeld moet een inwoner 7 keer klikken om informatie te krijgen. Hierdoor worden gemeentes vaak veel gebeld met dezelfde vragen of ineens overvloed aan vragen over hetzelfde onderwerp omdat ze dit niet goed kunnen communiceren!

Onze Oplossing

TERRi is onze tool om deze problemen op te lossen.

Met een intuïtieve en fraai vormgegeven interface maken we het voor gemeentes makkelijk om informatieve kaarten te genereren met verschillende doeleinden. We hebben de tool dan ook zo gebouwd dat elke communicatie afdeling de tool kan gebruiken en dus niet afhankelijk is van een GIS afdeling. Kaarten kunnen binnen een dag worden gemaakt, aangepast en gepubliceerd.

Door middel van een kaart te combineren met losse informatie pagina's kunnen we een kaart maken die zowel simpel als informatief is. Door de mogelijkheid om te kunnen filteren kunnen bezoekers alleen zien waar ze naar op zoek zijn op de kaart. Dus geen wirwar van data punten maar overzicht en focus.

Functionaliteiten


Volledig eigen beheer

Het platform is naar eigen stijl zelf in te richten en te beheren: Type locaties en de iconen zijn in te stellen. Belangrijke kenmerken zijn voor bepaalde locaties in te stellen zodat ze ook al bij de zoekfunctie zichtbaar zijn.

Preview

Even kijken hoe het er uit gaat zien zonder te publiceren. Met onze preview mode kan je continu kijken, analyseren en verbeteren.

Accounts

Er is een mogelijkheid om ondernemers en organisaties accounts te geven zodat ze zelf hun informatie up-to-date kunnen houden

Embedden

Met TERRi maak je locatiegegevens relevant. En relevant wil zeggen: alleen zien wat je zoekt. Informatie over omleidingen bijvoorbeeld, of evenementen. Zo’n losse kaart over één onderwerp zet je zo op de site. Dus parkeerzones op de parkeerpagina en stemb

Mobile first

De kaart werkt perfect op alle mobiele apparaten
Demoversie

Supersnel

Hoe groot de kaart ook is, met TERRi laadt een kaart binnen één seconde

Privacy gegarandeerd

Gebaseerd op een Open Source backend, dus géén (AVG-)gedoe met Google of afhankelijkheden

Web- & WCAG-proof

Pointiful voldoet aan elke richtlijn, de techniek werkt perfect met een focus op gebruiksvriendelijkheid.

Een groeiende omgeving

Vanwege de veelzijdigheid van het TERRi, zijn er enorm veel mogelijkheden om extra plugins te laten maken en het systeem uit te breiden. Wij staan er klaar voor om wensen verder uit te werken.

Ideaal om belangrijke locaties weer te geven voor:


Gemeentes

 • Gemeentekantoren

 • Recycling

 • Onderwijs

 • Zorg

Sport

 • Sportverenigingen

 • Sportscholen

 • Fysiotherapie

Toerisme en ontspanning

 • Toeristische trekpleisters

 • Musea

 • Cultuur

Historisch

 • Monumenten

 • Plaatsen met historische waarde

Buurtverenigingen

 • AED's

 • Gevonden voorwerpen

Bedrijven en organisaties

 • Streekproducten

 • Vestigingen

 • Projecten

Weergaves


Gebieden

Geef parkeerzones, werkzaamheden en andere gebieden weer.

Door middel van coördinaten is een vlak te maken. Als je op het vlak klikt, verschijnt meer informatie en is ook door te gaan naar de pagina van het gebied.

Filteren op type

Met het filter toon je de plaatsen die je tegelijk wil zien.

Ook is er direct naar de gefilterde plaatsen te linken.

Geef net zoveel details weer als je wilt

Door het maken van kenmerken, kan er op de kaart extra informatie getoond worden.

Ook is deze informatie met handige iconen te vinden op de pagina van de locatie zelf.

Elke locatie een eigen pagina

Geef zoveel informatie als je wil met elke punt als een eigen pagina

Doordat elk punt op de kaart een eigen pagina heeft kan je alle informatie kwijt die je wil. Openingstijden, Links, contactpersonen of algemene informatie. Je kan het allemaal kwijt.